Lütfen cevaplar mısınız?

Matematik kategorisinde

1 cevap

0 oy
En İyi Cevap

Soru 1

Yapılan zam %80, enflasyon ise %20 olduğuna göre maaşa 100 tl diyelim yapılan zamla maaş 180 tl oluyor. Şimdi bunun %20'sini bulmak lazım

180.20/100=36 tl 

80-36=44 tl alım gücü artıyor. Yüzdelik oran sorduğu için şöyle düşünmen gerekiyor

Verilen zam 80 alınan vergi 20 olduğuna göre 80-20=60


Soru 2

%40 karla satmaya çalışıyor.

Yani diyelim ki 140 tl satmayı düşünüyor. Elinde 100 kg patates var ise

100.140=14000 tl kazanır. Ama oda ne terazi bozuk

80.140= 11200 kazandı aslında

Normal patates değeri 10000 ise 12000 fazla kazandı. Yani cevap E


Soru 3

100 kg yaş üzüm aldı. 4 tlden 400 tl ödeme yaptı. Bunu %50 karla satması için 600 tl para toplaması lazım. Normalde 6 tl den satsa düzelir ama %20 firesi var. Bu nedenle elinde 80 kg kaldı.

Şimdi bu 80 kg ile 600 tl kazanması için satması gereken fiyatı buluyoruz

600/80=7.5 tl


Soru 4

y= kalem sayısı

70krş.y=+8 tl

50krş.y=-2tl

şimdi şıklardan yürüyelim

a- kalem sayısı 30 olsun. 

21 tl bundan 8 çıkar 13 tl

15 tl olur zarar değil kar var

b-

40.7=28 tl alış ise eksi 8 20 tl

40.5=20 tl karda yok zarar da

c.

50.7=35 tl 8 eksiği 27 tl

50.5=25 tl işte burada 2 tl zarar etmiş.

5 ve 7 kuruş yerine bunları yazdım

 

İlgili sorular

Ödev Sor'a hoşgeldiniz
Burada sorularınız sorulabilir ve topluluğun diğer üyelerinden cevaplar alabilirsiniz.

İlk sorularınızı göndermeden önce lütfen Soru-Cevap nasıl kullanılır? okuyun.
780 soru
1,261 cevap
244 yorum
955 üye